2 Ocak 2015 Cuma

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye

Mutfakta kimi zaman birbirine benzer tarifleri kullansak da, yapacağımız küçük dokunuşlar sayesinde farklı tatlar ve lezzetler elde etmek mümkün. 
Tarçınlı zencefilli kurabiye de tam olarak bu şekilde ortaya çıkan bir tarif. Daha önce burada tarçın ve zencefil eklenmemiş şekilde vermiştim tarifi. Bir de bu şekli ile denemenizi tavsiye ederim. Zira bu kurabiyenin tarifini aldığım annem, kurabiyenin tadına baktığında neredeyse aynı tarif olduğuna inanamadı. Aynı zamanda, malzemelerinin az olması ve hazırlanışının kolaylığı ile de favori tarifler arasında yerini alabilecek bir kurabiye tarifi...


Malzemeler :
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Aldığı kadar un
Hazırlanması:
  1. Öncelikle pudra şekeri ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilya, tarçın, zencefil ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, elimizde şekil veriyoruz. 
  4. Fırında 190 derecede pişiriyoruz.
Not: Ben elimde şekil verdikten sonra, kurabiyeleri haşhaş tohumuna batırdım. Siz dilerseniz sade olarak da pişirebilir ve piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder