Taşınmak hem zor, hem heyecanlı, hem yorucu, hem de hayatımıza yenilik katan güzel bir durum. Aynı zamanda benimde bir süredir yazı yazamama sebebim. İşlere tatlı bir mola vererek, sizlere nefis ve bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum.
Oraletli pasta, yapmayı ve yemeği en sevdiğim sütlü tatlılar arasında ön sırada. Nedeni ise, sadece lezzeti değil. Bu pasta, yıllar yıllar önce yapmayı denediğim ilk sütlü tatlı olmasının yanı sıra, eşimin favori tatlısı. "Hangi pastayı yapsam acaba?" diye sesli düşündüğümde, "oraletli pasta" kendisi tarafından adı ilk söylenen oluyor. Tarifi ise çok sevdiğim bir dostuma ait...
Oraletli pasta, yapmayı ve yemeği en sevdiğim sütlü tatlılar arasında ön sırada. Nedeni ise, sadece lezzeti değil. Bu pasta, yıllar yıllar önce yapmayı denediğim ilk sütlü tatlı olmasının yanı sıra, eşimin favori tatlısı. "Hangi pastayı yapsam acaba?" diye sesli düşündüğümde, "oraletli pasta" kendisi tarafından adı ilk söylenen oluyor. Tarifi ise çok sevdiğim bir dostuma ait...
Oraletli pasta:
Malzemeler:
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- yarım litre su (2,5 su bardağı)
- yarım su bardağı nişasta
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı portakallı oralet
- 1 litre süt, 1 su bardağı nişasta, 1 su bardağı şeker bir tencereye alınır ve karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı da eklenir.
- Pişen muhallebinin yarısı borcama dökülür ve muhallebinin üzerine burçak bisküviler yerleştirilir. Ardından kalan muhallebi de bisküvilerin üzerine dökülür.
- Daha sonra üzeri için gerekli malzemelerin hepsi karıştırılarak pişirilir. Ve muhallebinin üzerine dökülür.
- Kıvam alması için en az 2 saat buzdolabında bekledikten sonra tatlı servise hazır hale gelmektedir.
Ayy bu tarifi bulduguma cok sevindiim. Genclik yillarim aklima geldi :-)
YanıtlaSilBi sey sorucam; ne nisastasi kullaniyorsun? Bir de oralet markasi tavsiye eder misin? Ellerine saglik
Buğday nişastası kullanıyorum genellikle. Oraleti ise bim den alıyorum. Şimdiden afiyet olsun...
Sil