Ben de evlendikten sonra, annemin elleri ile açarak yaptığı bu baklavadan mahrum kalmamak adına, hazır baklavalık yufka kullanarak yapıyorum bu tadına doyum olmaz nefis baklavayı. Bu sayede oldukça pratik bir tarif haline geliyor bu sütlü ve şerbetli tatlı...
Malzemeler :
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 250 gr eritilmiş tereyağı
- 8 yemek kaşık nişasta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- bir paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- çeyrek limon
Hazırlanması:
- Öncelikle muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz ve pişen muhallebiyi geniş bir borcama döküyoruz. Sonrasında ise yaklaşık iki saat buzdolabında muhallebinin donmasını sağlıyoruz.
- Ardından şerbeti hazırlıyoruz. Çünkü baklavanın şerbetinin de soğuk olması gerekli.
- Sonrasında baklavalık yufkaların 4 tanesi üst üste gelecek şekilde seriyoruz. Ve 12 parça olacak şekilde kare kare kesiyoruz.
- Her bir parçaya kaşık yardımı ile aldığımız bir parça muhallebi koyuyoruz. Ve kare parçanın kenarlarını ortada birleştirerek bohça şekli verdikten sonra tepsiye yerleştiriyoruz.
- Tatlımızı fırına sürmeden önce, üzerine kızdırdığımız yağı döküyoruz.
- Baklavamızı üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan baklavamız soğuduğunda ise, önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbeti yavaş yavaş baklavamızın üzerine döküyoruz.
- Burada şerbetin ve baklavanın soğumuş olması gerektiği, dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası.
Afiyet olsun...
Cok duydum ama hic yemedim.ne kadar da pratik hazir yufka ile ilk misafir agirladigimda denemek isterim cok tesekkuler bu guzel tarif icin
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için. Eminim ki siz de seveceksiniz bu lezzetli tatlıyı.
SilÇok güzel olmuştur eminim. Bayramın birinci günü karşı komşumuz Zehra teyzem yapar bizede tattırırdı. Bu tarifi görünce çok mutlu oldum. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilGüzel yorumun için ben teşekkür ederim. Ahh o eski bayramlar...
Sil