24 Temmuz 2013 Çarşamba

Şehriye Pilavı

Bir kere ara verince, tekrar devam etmek daha zorlaşıyor sanırım. İlerleyen günlerde daha çok paylaşım , yeni tarifler, yeni dikiş çalışmaları ile daha sık yazmak ümidindeyim.
Ramazan ayını her ne kadar yarılasak da eğer halen bir güllaç tarifi arıyorsanız buraya bakabilirsiniz.
Pilavın her çeşidini sevdiğim için ve arada bir değişiklik olsun diye yaptığım, şehriye pilavı.



Evde kendim bu pilavı göz kararı yaptığım için; ortalama bir malzeme listesi vereceğim.

Malzemeler:
1 adet kuru soğan
Domates, biber
İstenilen baharatlar ve tuz
Arpa şehriye
Zeytinyağı veya tereyağı

Hazırlanması:
Tencereye yağı koyduktan sonra, doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Daha sonra biber ve domatesleri ekliyoruz sırası ile. Sonra da şehriyeleri ekleyerek bir miktar kavuruyoruz. Sıcak suyu ilave ettikten sonra tuz, karabiber veya istediğimiz herhangi bir baharatı ekliyoruz. Ve suyunu çekerek pişmesini bekliyoruz pilavın. Gerekli olursa, yani şehriyeler diri kalmışsa biraz daha sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edebiliriz. Son derece pratik ve farklı lezzeti ile arpa şehriye pilavımız yemeye hazır.

Not: Kış mevsiminde bu pilavı tereyağında kavrulmuş havuçlar ile de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder