Nam-ı diğer Ramazanın gülü; güllaç. Hazırlaması pratik ve kolay. Lezzeti ise harika. Çocukluğumdan beri en sevdiğim tatlıdır kendileri. Malesef her zaman bulunmuyor. Benim gibi güllaçseverleri de düşünmeli ve hep satışta bulundurmalı.
Malzemeler :
- 1 litre süt
- 6-7 yaprak güllaç
- 1,5 su bardağı şeker
- yarım paket vanilya
- 2-3 damla gülsuyu
- Süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve gülsuyunu ilave ediyoruz. Ve sütün ılık hale gelmesini bekliyoruz.
- Borcama güllaç yaprağının parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerini ılıyan sütle ıslatıyoruz. Tekrar güllaç yaprağı ve sütle, tüm güllaç yaprakları bitene kadar işlem devam ediyor.
- Güllaç yaprakları bittiğinde kalan sütü güllacın üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra, üzerini ceviz, badem veya fıstıkla süsleyerek servis edebiliriz.
Not : Ölçüler yukarıdaki resimde görünen kare borcam tepsiye göredir.
Afiyet olsun...
Güllacı çok severim , bazen büyük marketlerde ramazan ayı dışındada görüyorum .Ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilDaha dikkatli bakacağım.Teşekkürler.Sevgiler...
SilRAMAZANIN OLMAZSA OLMAZI,ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilCevizi güllaç yapraklarının arsaına koyarsanız daha zengin gözüküyor. Ellrinize sağlık.
YanıtlaSilEvet haklısınız.Ama bizim çocuklar arasında sevmediği için üstüne koyuyorum cevizi.Teşekkürler
YanıtlaSileline sağlık güllacı hiç denemedim hayırlı ramazanlar dilerim..
YanıtlaSilTeşekkürler...Hayırlı Ramazanlar...
Silramazan denince aklıma ilk gelen tatlı çok severim ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler...Sevgiler...
YanıtlaSilanam.. ben akşam bir güllaç (ilk güllacımı) yaptım.. yaprakların parlak kısmı da mı oluyormuş? hiç dikkat etmemişim.. bir paketim daha var bu defa bakayım barii..
YanıtlaSilEline sağlık canım.. CiCi KaLL.. (^_^)
Yaprakların bir tarafı daha mat, diğer tarafı daha parlak.Oktay ustadan öğrenmiştim bu ayrıntıyı..Sevgiler...
Silolsa da yesem:))
YanıtlaSilellerinize sağlık
Olsa da hep birlikte yesek...
SilTeşekkürler...