21 Temmuz 2012 Cumartesi

Güllaç

Nam-ı diğer Ramazanın gülü; güllaç. Hazırlaması pratik ve kolay. Lezzeti ise harika. Çocukluğumdan beri en sevdiğim tatlıdır kendileri. Malesef her zaman bulunmuyor. Benim gibi güllaçseverleri de düşünmeli ve hep satışta bulundurmalı.


Malzemeler :
  • 1 litre süt
  • 6-7 yaprak güllaç
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarım paket vanilya
  • 2-3 damla gülsuyu
Hazırlanması :
  1. Süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve gülsuyunu ilave ediyoruz. Ve sütün ılık hale gelmesini bekliyoruz.
  2. Borcama  güllaç yaprağının parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerini ılıyan sütle ıslatıyoruz. Tekrar güllaç yaprağı ve sütle, tüm güllaç yaprakları bitene kadar işlem devam ediyor.
  3. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan sütü güllacın üzerine döküyoruz.
  4. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra, üzerini ceviz, badem veya fıstıkla süsleyerek servis edebiliriz.

Not : Ölçüler yukarıdaki resimde görünen kare borcam tepsiye göredir.


Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. Güllacı çok severim , bazen büyük marketlerde ramazan ayı dışındada görüyorum .Ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dikkatli bakacağım.Teşekkürler.Sevgiler...

      Sil
  2. RAMAZANIN OLMAZSA OLMAZI,ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  3. Cevizi güllaç yapraklarının arsaına koyarsanız daha zengin gözüküyor. Ellrinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Evet haklısınız.Ama bizim çocuklar arasında sevmediği için üstüne koyuyorum cevizi.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık güllacı hiç denemedim hayırlı ramazanlar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Hayırlı Ramazanlar...

      Sil
  6. ramazan denince aklıma ilk gelen tatlı çok severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. anam.. ben akşam bir güllaç (ilk güllacımı) yaptım.. yaprakların parlak kısmı da mı oluyormuş? hiç dikkat etmemişim.. bir paketim daha var bu defa bakayım barii..
    Eline sağlık canım.. CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaprakların bir tarafı daha mat, diğer tarafı daha parlak.Oktay ustadan öğrenmiştim bu ayrıntıyı..Sevgiler...

      Sil
  9. olsa da yesem:))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsa da hep birlikte yesek...
      Teşekkürler...

      Sil