18 Temmuz 2012 Çarşamba

Bisküvili Parfe

Tam da bu sıcak yaz ayları için, pratik bir tarif. Hazırlaması yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Uzun olan kısmı;  buzlukta 2-3 saat donmasını beklemek. Bizde bu süre biraz daha uzuyor. Çünkü pastanın yapımında bana yardım eden ufaklıklar, donup donmadığını kontrol etmek için sürekli buzdolabını açtığından, buzluğumuzun üstün bir performans sarfetmesi gerekiyor. İşte dondurma kıvamında pastamız;



Malzemeler :
  • 2 poşet toz kremşanti
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1,5 bardak süt
Üzeri için :
  • Yarım paket çikolata sosu
  • 1,5 bardak  süt
Hazırlanması :
  1. 2 paket kremşanti ve 1,5 bardak sütü derin bir kapta çırpıyoruz.
  2. Kremşantinin içine kakaolu bisküvileri, elimizle küçük parçalara kırarak, ekliyoruz.
  3. Bu karşımı kare borcam tepsiye yayıyoruz.Ve buzdolabının dipfriz bölümüne kaldırıyoruz.
  4. Küçük bir tencerede çikolata sosunu pişiriyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca buzluktaki karışımın üzerine döküyoruz.
  5. 2-3 saat buzlukta donduktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

Not : Diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

6 yorum:

  1. yaz için ideal.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu sıcaklar için çok güzel bir tatlı ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap Hanım.Sevgiler...

      Sil
  3. Bu sıcak günlerde tariflerinde hafif olması gerektiği gibi yapımı da böyle pratik olmalı. Tam mevsimlik bir tatlı olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sıcakta mutfakta çok zaman geçirilemiyor.Teşekkür ederim.

      Sil