Tam da bu sıcak yaz ayları için, pratik bir tarif. Hazırlaması yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Uzun olan kısmı; buzlukta 2-3 saat donmasını beklemek. Bizde bu süre biraz daha uzuyor. Çünkü pastanın yapımında bana yardım eden ufaklıklar, donup donmadığını kontrol etmek için sürekli buzdolabını açtığından, buzluğumuzun üstün bir performans sarfetmesi gerekiyor. İşte dondurma kıvamında pastamız;
Not : Diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler :
- 2 poşet toz kremşanti
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1,5 bardak süt
- Yarım paket çikolata sosu
- 1,5 bardak süt
- 2 paket kremşanti ve 1,5 bardak sütü derin bir kapta çırpıyoruz.
- Kremşantinin içine kakaolu bisküvileri, elimizle küçük parçalara kırarak, ekliyoruz.
- Bu karşımı kare borcam tepsiye yayıyoruz.Ve buzdolabının dipfriz bölümüne kaldırıyoruz.
- Küçük bir tencerede çikolata sosunu pişiriyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca buzluktaki karışımın üzerine döküyoruz.
- 2-3 saat buzlukta donduktan sonra servis yapıyoruz.
Not : Diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
yaz için ideal.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu sıcaklar için çok güzel bir tatlı ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap Hanım.Sevgiler...
SilBu sıcak günlerde tariflerinde hafif olması gerektiği gibi yapımı da böyle pratik olmalı. Tam mevsimlik bir tatlı olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet sıcakta mutfakta çok zaman geçirilemiyor.Teşekkür ederim.
Sil