10 Mayıs 2012 Perşembe

Dereotlu Poğaça

İlk olarak, yıllar önce gittiğim yemek kursunda yapmıştık bu poğaçayı. Daha sonra ise, pratikliğinden dolayı sık yapılanlar listeme eklendi. Peynir dahil bütün malzemeler aynı anda karıştırıldığı için hazırlaması çok kısa süre alıyor. İşte hazırlanması pratik, lezzeti harika poğaçalar ;



Malzemeler :
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

Hazırlanması :
  1. Yumurtalardan birinin sarısı ayrılıp, bütün malzeme karıştırılarak yoğurulur.
  2. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınır, avuç içinde açılır ve poğaça şekli verilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  4. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun... 


6 yorum:

  1. Offf... Çok güzel görünüyor. Hemen yapmalıyım. Çoook özendim. Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bende, ortaya çok güzel şeyler çıkarmanıza sebep olan azminize ve gayretinize özeniyorum.

      Sil
  2. sık sık yapılır bizde ,ellerine sağlık çok güzeller canım

    YanıtlaSil
  3. neslim ellerine sağlık.... muhabbetle kal...

    YanıtlaSil
  4. Çok pratikmiş hakikaten.
    Ellerinize sağlık.
    Cici pazarlar diliyorum :)

    YanıtlaSil