12 Aralık 2012 Çarşamba

Karamelli Tavuk Göğsü

Tatlılarla aram çok iyi olmasa da karamelli tatlara bayılırım. O yüzden klasik bir tavuk göğsü tarifine, küçük bir ekleme yapıyor ve çok sevdiğim bir lezzete kavuşmuş oluyorum. En sık yaptığım tatlılardan biri olan bu leziz tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Malzemeler :
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya ( Ben damla sakızlı vanilya kullanıyorum)
Karamel için;
  • 1 su bardağına yakın toz şeker.
Hazırlanması :
  1. 1 su bardağına yakın toz şekeri tavada eritiyoruz. Kaselerin diplerine, eriyen şekeri azar azar paylaştırıyoruz.
  2. Tencereye aldığımız tereyağı eridikten sonra, un ve nişastayı ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
  3. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Piştikten sonra altını kapatıp 5 dakika mikserle çırpıyoruz. Ve tabanlarına karamel döktüğümüz kaselere, tatlılarımızı boşaltıyoruz.
  5. Soğuyan tatlımızı ; bir tabağa ters çevirerek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun !

Not :Diğer tariflerim burada.

22 yorum:

  1. Eline sağlık harika olmuş.Karameli çok seviyorum ya
    Not: Pis boğaz :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Bende, bende çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  3. karamel aromasıyla pek güzel olur tavuk göğsü eline sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok güzel gözüküyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanım.Sevgilerimle...

      Sil
  5. İstanbul'a geldiğimizde tatlılarını tatmak isteriz. Hatice
    İstanbul'a gelince yaptıklarını bana da öğretir misin hala. Zehra Nur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ne sürpriz!
      Siz yeter ki gelin canlarım; birlikte daha güzellerini yaparız.

      Sil
  6. BAYILIRIM KREM KARAMELE
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  7. Hem tavuk göğsü hem karamel ne diyim ellerinize sağlık. Takipçinizim. Arzu ederseniz banada beklerim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de ayrı ayrı leziz.Teşekküer ederim.Sevgiler...

      Sil