İlk olarak geçen yıl oğlumun doğum günü için yaptığım şelale keke bakmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.
Şelale kek tarifi:
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 11 yemek kaşığı şeker
- 13 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 11 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket sade veya kakaolu krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Önce yumurta ve şeker çırpılır. Sonra sırası ile yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve un çırpılan karışıma eklenir.
- Elde ettiğimiz kek hamuru, fırında 180 derecede pişirilir.
- Bu arada kakaolu sos malzemeleri olan su, kakao ve şeker bir kapta iyice karıştırılır ve şekerin erimesi sağlanır.
- Pişmesinin ardından fırından çıkan ve soğuyan kekin üzerine, çay kaşığının sapı ile belli aralıklarla delikler açılır.
- Ve hazırladığımız kakaolu sos kekin üzerine dökülür.
- Ardından dökülen sosu iyice emen kek, 1 bardak soğuk süt ile hazırlanan krem şanti ile kaplanır.
Afiyet olsun...
elinize sağlık, karakız kekinin beyaz hali gibi :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sanırım bu kek, beyazkıza kakao dökülmüş hali..
Silmerhaba nur cum:) ismide kendide guzel bu kekin sosu pisirilmiyor mu? birde cnm seker miktari sosla beraber fazla gelmiyor mu? ay ne merakliyim ben:))afiyetler olsun olsada yesem dedim cok guzel
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilHayır sos pişirilmiyor.
Ben çok fazla tatlı sevmediğim halde, bana şeker miktarı fazla gelmedi...
Teşekkür ederim. Sevgiler...
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...
Silİlk fırsatta deneyeceğim. :)
YanıtlaSilŞiddetle tavsiye ederim :)
YanıtlaSilMerhaba, beğendiğinize çok sevindim. Teşekkür ederim. Sevgiler...
YanıtlaSil