1 Ekim 2013 Salı

Çatlak Kurabiye



Bu yazımda bahsettiğim, kardeşimin tariflerine devam etmek istiyorum. Kardeşim sağolsun her buluşmamızda, bizlere birbirinden ilginç ve güzel tarifler yapar. Bu kurabiye de onlardan birisiydi. Çatlak kurabiyenin hem adı, hem de tadı hepimizin çok hoşuna gitti ve çok kısa bir süre içerisinde tüketildi. Sizlerde bu güzel kurabiyelerden yapmak isterseniz, işte tarif:



Malzemeler:
  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağından az eksik un
  • bir tutam tuz
  • vanilya
  • kabartma tozu
  • ve üzerini bulamak için pudra şekeri
Hazırlanması:
  1. Çikolata ve tereyağını bir kapta, usulü benmari usulü eritiyoruz ve içine kakao ekleyerek ılımaya bırakıyoruz.
  2. Yumurta, şeker ve tuzu mikser yardımıyla rengi açılana dek çırpıyoruz. Ardından sütü ve kakaolu karışımı çırptığımız yumurtaya ekleyerek, karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpıyoruz.
  4. Elde ettiğimiz akışkan hamuru(hamur buzdolabında bekleyince kıvam alıyor) buzdolabında bekletiyoruz. Acelemiz yoksa bir gece beklemesinde fayda var. Ama en az 3 saat beklemesi gerekiyor.
  5. Buzdolabından çıkardığımız hamurdan kaşıkla parçalar alıyoruz ve hızla şekil veriyoruz. Sonra kurabiyeleri pudra şekerine buluyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Her ne kadar pişme süresi fırının özelliğine göre değişse de, 15 dakikayı geçmemesinde fayda var.
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Elinize sağlık. Çok sevdiğim bir kurabiyedir nefisss sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten şimdiye kadar yediğim en nefis kurabiyelerden...

      Sil
  2. Elinize sağlık denenmiş tarifleri yapmayı seviyorum,hemen kaydettim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Umarım sizde çok seversiniz.

      Sil
  3. Çikolatalı tariflere bayılırım. Nefis görünüyor, deneyeceğim. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil