5 Temmuz 2014 Cumartesi

Limonlu Parfe

Limon, kış aylarında C vitamini deposu olarak mucizevi şifa kaynaklarımızdan olduğu gibi, yaz aylarında da ferahlatıcı etkisi ile mutfaklarımızda vazgeçemediklerimizden...
Geçen sene biricik komşum Ayşe ablamdan aldığım limonlu parfe tarifi, bizim sıcak yaz günlerinde en sevdiğimiz tariflerden biri oldu. Tadı aynı zamanda limonlu dondurmayı anımsatan, bir o kadar da kolay hazırlanması ile, ferahlatıcı bir lezzet;



Malzemeler:
  • 2 paket krema veya 2 paket kremşanti (kremşanti kullanacaksınız, 1 su bardağı süt) 
  • 2 limon (1 limonun kabuğu, 2 limonun suyu )
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Burçak bisküvi (bebe bisküvisi veya herhangi bir bisküvi de olur.)


Hazırlanması:
  1. Yumurtalar ve şeker en az 10-15 dakika çırpılır. 
  2. 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve 2 limonun suyu, krema (Krema yerine kremşanti kullanacaksanız, kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpmalısınız.) hepsi çırptığımız yumurtaya eklenir ve biraz daha çırpılır.
  3. Rondodan çekilen bisküvi borcamın en altına yayılır, üzerine hazırladığımız karışım dökülür ve buzlukta donması beklenir.
  4. Servis yapacağımız zaman buzluktan çıkarıp dilimlediğimiz limonlu parfenin üzerine yine rondodan çekilmiş bisküvi serpilir.
Afiyet olsun...


6 yorum:

  1. çok pratik bir tarif ne güzel hemen hazırlamalık olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hazırlamalık, serin serin yemelik...

      Sil
  2. cok pratik ellerinize saglik denemeliyim..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar blogunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim ve takibe aldım :) Çok güzel bir etkinlik oldu gerçekten bu sayede bir çok blogu keşfetmiş oluyoruz :) Çok güzel bir blogunuz var . bana da beklerim :))))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pelin Hanım...

      Sil