Malzemeler :
- 1 paket milföy hamuru
- 1 iri havuç
- 2 patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
- 1 yumurta akı
- tuz
- Havuç ve patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz. Haşlanmış bezelye ve kaşarla karıştırıp, yeteri kadar tuz ekliyoruz.
- 4 adet milföy hamurunu kenarlarından yapıştırarak bir kare elde ediyoruz. Hazırladığımız harcı hamura yayıp, rulo yapıyoruz.
- Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletip, çıkarıyoruz. Yarım cm aralıklarla kesiyoruz. Ve tepsiye diziyoruz. Üzerine de çırpılmış yumurta akını sürüp, pembeleşene kadar fırında pişiriyoruz.
Not : Diğer tariflerim de burada...